De Kracht van Positief denken

De Kracht van Positief denken

Appzonec No Comment
Home

In ieder mens zit een bepaalde kracht. En die kracht is dusdanig, dat we er wonderen mee kunnen verrichten. Ik hoef daar niet lang over door te gaan, de dagelijkse feiten spreken voor zich.

Iedereen gaat er op zijn of haar eigen manier mee om. De ene is in staat om er vrijwel iedere dag iets moois van te maken. Een ander heeft er wat meer moeite mee en ziet door de bomen het bos niet meer. Verstrikt geraakt in regels en adviezen van anderen, een overvloed aan geruchten, onwaarheden en misverstanden. Hoe kun je daar nou een positieve draai aan geven? Hoe kun je irritatie en boosheid opzij zetten?

Het antwoord is eenvoudig: ban eerst je eigen negatieve gedachten uit je leven. Denk aan leuke dingen. Ga iets leuks doen, deel je activiteit met een ander, met je gezin. Laat vervolgens niet toe dat anderen, met een negatieve instelling, jouw leven kunnen beïnvloeden. Het is sociaal als je een poging doet om die mensen het Positieve aan te reiken. Ga er echter geen levenswerk van maken. Het aantal mensen dat liever denkt aan een Teleurstelling in plaats van Teamwork, is groot. Het leven is al zo kort, waarom zou je dan tijd en energie steken in mensen die al die negativiteit jouw kant op schieten? Zoek mensen die het positieve uit het leven weten te halen. En probeer samen te werken!

Laat anderen weten wie je bent en hoe je positieve wensen, dromen – en andere doeleinden er uit zien. Je zult vanzelf merken wie er naar je toe komt, of op wie je kunt afstappen. Soms verwacht je het niet dat er iemand in je leven komt, waar je echt wat aan hebt. Wanneer je aangeeft dat je graag een huis zou willen kopen, zul je gauw merken wie het je van harte gunt en wie uit jaloezie zal proberen om je er van te weerhouden.  Een goed huwelijk bestaat uit twee mensen die elkaar het allerbeste gunnen, in liefde, gezondheid, geluk en zaken doen. Een goed lopend bedrijf kan alleen succesvol zijn als er mensen werken aan één en hetzelfde doel. Vind mensen met precies hetzelfde doel! Een roeiboot kan alleen aanmeren als iedereen dezelfde kant op roeit, zo eenvoudig kan het zijn en is het ook!

De Kracht van Positief denken, daar zou je iedere ochtend mee moeten beginnen. Niet het gehaast om op je werk te komen, niet het open slaan van de krant om de ellende uit de wereld te lezen, niet het vervloeken van het weer, niet de drukte in de trein, tram of bus. Je ochtend zou moeten beginnen bij jezelf. Een wijs man zei ooit tegen mij: begin je dag door in de spiegel te kijken en drie keer tegen jezelf te zeggen: “Ik ben de beste”. En wees dankbaar voor wat je hebt en zult krijgen. Want met jouw portie positieve energie, moet dat iedere dag  lukken. Dus denk niet dat iets je niet gaat lukken, maar besef dat je voldoende kracht om te laten zien dat het wel degelijk kan.

NB: Dit is ook geschreven aan mezelf omdat ik af en toe de moed laat zaken en vergeet wat ik allemaal heb bereikt met de kracht die in mezelf zit.

Eddy Coenmans
Oprichter en Eigenaar van App.Zone24

Forum

Nog geen onderwerpen.

Follow Us

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinrssyoutubeby feather